Boller

Hveteboller

INGREDIENSER

  • 6 dl melk
  • 150 g smør
  • 1 pk gjær
  • 11⁄2 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 1 kg hvetemel
  • 4 dl rosiner
  • 1 stk sammenvispet egg til pensling

Slik gjør du:

1. Smelt smør og ha i melk. Rør ut gjær i den lunkne blandingen.

2. Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.

3. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (30-40 minutter).

4. Del deigen i 24 like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller.

5. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving (20-30 minutter).

6. Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 6–10 minutter. Avkjøl bollene på rist.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s